For oss på Jordnær Restaurant er det viktig å tenke på de lokale produsentene av råvarer og ha et fokus på bærekraft. Derfor er det viktig for oss å finne råvarer fra lokale produsenter, sanke selv, dyrevelferd og følge med på at det vi har er økologisk og bærekraftig.

Her kan du lese om hvor vi får våre råvarer fra, hva vi gjør med avfall og vårt syn på dyrevelferd.  

SANKER RÅVARER SELV

Viste du at vi sanker mange av råvarene selv? Vi begynner når våren starter, og vi holder på helt til snøen kommer. Vi sanker blant annet; granskudd, sopp, bær, urter, rognebærskudd, kongler, ramsløk og tang og diverse fra langs kysten. 

Alt i kassene på terrassen hos Jordnær Restaurant er spiselige.
Her finner dere spiselige blomster, urter, bær og noe frukt. Alt er økologisk dyrket og blir brukt på kjøkkenet. 

Lokale produsenter

Det er viktig for oss å holde oss til lokale produsenter av forskjellige råvarer og produkter. Hvis ikke det er mulig å få tak i råvarene lokalt, ønsker vi så kortreist som mulig. Dette har ført til mange fine og
unike bekjentskaper og samarbeidspartnere. 

Blant annet har vi samarbeid med Kongen av Steglet. Disse har bikuber med Kongsberg honning, altså bier som flyr rundt i Kongsberg og produserer honning på Steglet.  Vi får korn fra Sigdalmølle.
Storfe Angus og Rødkolle fra Fossnes Gård i Hvittingfoss.

Dyrevelferd

Dyrevelferd er noe som er viktig for oss. Derfor er det viktig at gårdene som vi har samarbeid med tar godt vare på dyrene sine og forer dem riktig. Dette er også en av grunnene til at vi følger med på Rødlista.

Slik at vi er sikre på at dyrebestandene og plantelivet er bærekraftige.  

Avfall

Vi ønsker å holde avfallet så lavt som mulig. Vi gjør dette med å blant annet ha en avtale med Torgeir Åker fra Skollenborg angående matoljen.

All brukt olje fra kjøkkenet, blir resirkulert til drivstoff til maskiner på gården. Vi er også på den andre siden, i et samarbeidet med Silver Destilleri. Krydderet fra Gin produksjonen får vi til oss, som vi bruker i diverse matretter. 

Vi produserer og lager maten slik at vi reduserer matavfallet så mye som mulig. 
Vi ønsker å redusere plastemballasjen på varene som blir levert til oss. Det er ønskelig at emballasjen enten er av et materiale som er nedbrytbart eller kan resirkuleres.

Vi passer på at rengjøringsmidlene som vi bruker er miljømerket, for eksempel er Svanemerket, og ikke skadelig for miljøet.

 

Norske Rødliste

Vi følger med på Rødlista. Denne listen er en oversikt over planter, dyr og sopp, og deres risiko for å dø ut hvis ikke nåværende forhold forandres. For å gjøre det enkelt, kan rødlista kalles for et barometer på artenes tilstand. 

Du vil ikke finne utrydningstruende arter på menyene våre, da dyrevelferd og bærekraft er viktig for oss. 

%d bloggers like this: